Постижения и награди

*********************************************************

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ  РЕЗУЛТАТИ

            Боряна Запринова Топалова от IVБ клас е класирана за финален кръг на три национални състезания. В „Ключът на музиката“, заключителният етап на което се проведе в Пловдив, ученичката показа отлични резултати. В „Знам и мога“ се представи изключително успешно като получи 43 точки на областния кръг. В националното финално състезание на СБНУ и желаем успех.

*********************************************************

Възпитаник на СОУ „Д-р Петър Берон“
дебатира с проф. Божидар Димитров

         Ученикът от IVА клас Петър Петров бе поканен да участва в токшоуто по TV7 „Дневен ред“ с водещ Константин Филипов. Гост и събеседник на талантливия ученик бе директорът на Националния исторически музей – проф. Божидар Димитров.
       По време на дискусията г-н Димитров не скри възхищението си от задълбочените знания на Петър, свързани с историята на българите и България, които далеч надхвърлят информацията от учебниците. Най-голямо удивление у всички предизвика умението на четвъртокласника да разсъждава глобално по геополитически въпроси. Десетгодишното момче изрази своето мнение за настоящата ситуация в Украйна, за отношенията между държавите в Европейския съюз, както и за предстоящите избори за евродепутати през месец май.
       Петър Петров получи заслужена похвала от проф. Димитров и пожелание да стане професор по история. Плановете на възпитаника на СОУ „Д-р Петър Берон“ обаче са да се занимава с политика. Подкрепяме го и му желаем успех!

*********************************************************

Заслужена награда

    Теодора Георгиева Георгиева  от ІV А клас при СОУ „Петър Берон” спечели първо  място в националния кръг на Националното състезание по музика „Ключът на музиката”, побеждавайки над 900 участници. Тя получи наградата си от д-р Елена  Търничкова, главен експерт по музика в Министерството на образованието, младежта и науката, която й връчи почетна грамота, специална голяма енциклопедия, статуетка с ключа „сол" и благодарствено писмо.
   Проведено за първи път през 2013г., състезанието даде възможност за изява на учениците  от 4. клас, които показаха знания върху  учебното съдържание по музика - задължителна подготовка, 1-4 клас. Възпитаничката на нашето училище спечели 85 точки от възможни 90 точки. Нейната отлична подготовка се дължи на учителката й по музика  г-жа Веска Атанасова, която от първи клас подготвя и развива музикалния талант на всички ученици в начален етап на обучение.            
   Горди сме да отбележим  отличното участие и на останалите 9 четвъртокласници във финалния кръг на музикалното състезание «Ключът на музиката».
   Пожелаваме бъдещи успехи на талантливите ни ученици и техните учители!  
   

**********************************************************

     Седмокласничките Петя Георгиева и Силвана Кърмова спечелиха престижното І място в първа възрастова група, VІ –VІІ клас, в конкурс за мултимедийна презентация на тема „Възрожденският дух на Пазарджик”, организиран от Община Пазарджик по повод 1 ноември – Ден на народните будители.
      Борислав Пашев от VІІА клас бе удостоен със специална награда от Историческия музей – Пазарджик за 2012г.

     Радослав Моллов от ІІА клас, спечелил специалната награда на журито за изпълнение на главната роля на мюзикъла "Буратино" на Международния фестивал за млади таланти - София 2012г.

**********************************************************

      Валентин Стоянов Караминов - ученик от ІІА клас с класен ръководител г-жа Ваня Цанева е класиран на 2-ро място на националния математически турнир "Иван Салабашев - 2012г.". За достойното си представяне е удостоен с грамота и награда от съюза на българските математици и от старши експерт по математика и информатика - г-жа Дора Дулчева.

**********************************************************

Призовите места в спортните състезания се печелят от възпитаниците на СОУ " Д-р Петър Берон" — гр. Пазарджик

 

 

Училищната колекция от награди в много състезания е гордост за всички нас